Вночі: зросла кількість жертв стрілянини у Страсбурзі, в Японії стався потужний вибух у ресторані, а Білий дім може припинити роботу уряду через Мексику

Автор:
Олена Мельник
Дата:

Українські пластуни передали вогонь миру з Віфлеєма митрополиту Епіфанію

Facebook / Пласт - український скаутинг

Члени української скаутської організації «Пласт» передали Вифлеємський вогонь миру новообраному ​предстоятелю Православної церкви України, митрополиту Київському та всієї України Епіфанію. Церемонія відбулась 16 грудня у Михайлівському Золотоверхому соборі в Києві. Вже 22 рік поспіль пластуни привозять Вифлеємський вогонь миру в Україну та поширюють його у всі куточки країни, зокрема українським військовим на сході.

Кількість жертв стрілянини у Страсбурзі зросла до п’яти осіб

П’ята особа померла від поранень, отриманих внаслідок стрілянини на різдвяному ярмарку у Страсбурзі, що сталась 11 грудня. За даними прокуратури Парижа, померлий був громадянином Польщі. Жодних інших подробиць не розголошували. Підозрюваного в нападі, 29-річного уродженця Страсбурга Шаріфа Шекатта 13 грудня під час спецоперації застрелили поліцейські.

Білий дім може припинити роботу уряду США через суперечки про кордон із Мексикою

Американський Білий дім і ряд федеральних відомств почали завчасну підготовку до можливого припинення роботи уряду через відсутність розуміння між демократами і республіканцями щодо безпеки кордону. The Washington Post зазначає, що призупинення роботи низки установ може відбутися 22 грудня, за три дні до католицького Різдва, якщо республіканцям на чолі з Дональдом Трампом не вдасться прийти до порозуміння з демократами щодо фінансування будівництва стіни на кордоні з Мексикою. Представники Демократичної партії США не згодні з пропозицією республіканців виділити $ 5 млрд на реалізацію проекту.

Вибух ресторану в Японії: понад 40 постраждалих

Сильний вибух стався в одному з ресторанів в місті Саппоро, що на півночі Японії. Місцева поліція повідомляє, що внаслідок вибуху поранення отримала 41 людина, принаймні один з постраждалих перебуває у важкому стані. Причина вибуху наразі не встановлена. Деякі ЗМІ пишуть, що стався вибух газу, проте ця інформація поки ніяк не підтверджена. Правоохоронці перекрили вулиці поблизу ресторану — поліція побоювалась нових вибухів.

Потужний вибух стався біля будівлі грецького телеканалу

Невстановлений потужний вибуховий пристрій був приведений в дію біля будівлі приватного грецького телеканалу Skai в передмісті столиці. Вибух прогримів в ніч на понеділок, 17 грудня, перед цим до штаб-квартири телеканалу надійшов телефонний дзвінок із попередженням. Це дозволило евакуювати персонал і уникнути жертв. Будівлі завдано значної шкоди. Поки ніхто не взяв на себе відповідальність за вибух.