Найєм: На засідання комісії у справі Гандзюк в Одесі прийшла група невідомих у камуфляжі

Автор:
Олена Мельник
Дата:
Найєм: На засідання комісії у справі Гандзюк в Одесі прийшла група невідомих у камуфляжі

Facebook / Mustafa Nayyem

В Одесі 17 грудня проходить виїзне засідання Тимчасової слідчої комісії Верховної Ради з розслідування справ про напади на Катерину Гандзюк та іших активістів. Під дверима облдержадміністрації зібралась організована група чоловіків у камуфляжі, повідомив нардеп від «Батьківщини» Ігор Луценко на своїй сторінці у Facebook.

«Це мене здивувало, бо тут нібито ж пропускний режим. Я вийшов і спитав, чи можемо ми їм чимось допомогти. Кажуть, що хочуть поспілкуватися з Мустафою Найємом. Сподіваюся, все буде спокійно. Напружене засідання, усі на емоціях», — написав Луценко.

Про це саме повідомляє і депутат Верховної Ради України від «Блоку Петра Порошенка» Мустафа Найєм у Telegram-каналі. За його словами, на формах чоловіків немає розпізнавальних знаків, але вони самі називають себе ветеранами АТО.

«Є тільки один момент. У внутрішньому дворі така ж група людей у камуфляжній формі і написами: «Муніципальна варта». І це саме та структура — одна з більш ніж півсотні в усій країні — про яку я безліч разів говорив у парламенті, в пресі та звертався, в тому числі, до МВС і Нацполіції з вимогою звернути увагу на підміну муніципальними органами функцій правоохоронних органів», — вказує Найєм.

Нардеп додав, що вже наступного року в більшості муніципальних варт і подібних організаціях пройдуть перевірки, чи дотримуються вони ліцензійних умов права на ведення охоронної діяльності.

«Одеса в цьому списку стоїть першим містом», — підкреслив Найєм.