ЗМІ: Відомого київського бізнесмена таємно возили до адміністрації Порошенка

Автор:
Борис Васильківський
Дата:
ЗМІ: Відомого київського бізнесмена таємно возили до адміністрації Порошенка

Мусієнко Владислав / POOL / УНІАН

Бізнесмен Вадим Столар кілька разів таємно побував в Адміністрації президента Петра Порошенка. Про це йдеться в матеріалі програми «Схеми: корупція в деталях» (спільний проект «Радіо Свобода» та телеканалу «UA: Перший») «Таємниця адміністрації президента».

Як повідомляють, протягом останніх трьох місяців журналісти тричі ставали свідками того, як впливовий столичний бізнесмен Вадим Столар відвідує Адміністрацію президента. При цьому для його візитів в Адміністрації йшли на певну конспірацію.

Наприклад, журналісти зʼясували, що увечері 14 листопада 2018 року для заїзду на територію Адміністрації президента Вадим Столар з паперами в руках біля воріт АП пересідав в спеціальний автомобіль, який на момент приїзду бізнесмена вже чекав його у дворі. При цьому номерні знаки цього автомобіля зареєстровані на інше авто, йдеться в розслідуванні.

Вивезли Столара через ті ж ворота Адміністрації президента, але пересадку бізнесмена в кортеж здійснили вже за квартал від АП. Після цього позашляховик, який завозив і вивозив Столара, повернувся в Адміністрацію вже через інші ворота.

Також повідомляють, що журналістам вдалося стати свідками двох інших випадків відвідування Столаром Адміністрації президента: у жовтні та грудні. В Адміністрації президента на запитання журналістів щодо мети візитів Вадима Столара відповіли, що президент не мав зустрічей з бізнесменом, але відмовилися повідомити, з ким саме Столар зустрічався.

  • Вадим Столар був депутатом Верховної Ради від «Партії регіонів» за часів Януковича. У нього є бізнес-інтереси в столиці у сфері будівництва і нерухомості. Серед іншого, він є співзасновником «Компанії «Еліта-Будінвест», діяльність якої, за даними ЗМІ, повʼязана з однією з наймасштабніших будівельних афер в Києві на початку двотисячних — «Еліта Центр».
  • Раніше «Схеми» дізналися про таємні зустрічі Порошенка та Медведчука. Кум Путіна приїжджав до президента додому і на Банкову.
  • 4 вересня стало відомо, що за рішенням суду Генеральна прокуратура отримала доступ до телефонних даних журналістки програми «Схеми» на «Радіо Свобода» Наталії Седлецької за півтора року. Це викликало обурення журналістів. На прохання «theБабеля» юрист Лабораторії цифрової безпеки Віта Волдовська пояснює, чому суд повинен був врахувати особливий статус Седлецької.