Державну фіскальну службу розділять. В Україні зʼявляться дві нових держслужби

Автор:
Борис Васильківський
Дата:
Державну фіскальну службу розділять. В Україні зʼявляться дві нових держслужби

Facebook / Міністерство фінансів України

Державну фіскальну службу (ДФС) реорганізують — відомство розділять на два автономних органи: Державну податкову та Державну митну служби. Таке рішення ухвалив на засіданні 18 грудня Кабінет міністрів, повідомляє прес-служба Міністерства фінансів.

Нові держслужби, які будуть виділені з ДФС, отримають статус окремих центральних органів виконавчої влади і будуть координуватися Кабміном через міністра фінансів. Зазначимо, що долю податкової міліції зазначили в документі, який прийняв уряд: це формування перейде до Державної податкової служби.

Для реорганізації ДФС створять комісію, яку очолить заступник міністра фінансів Сергій Верланов. Він переконаний, що такий поділ підвищить прозорість роботи держорганів в податковій і митній сферах, що в підсумку поліпшить якість послуг, які надаються платникам податків в Україні.

У Мінфіні очікують, що конкурси на посади керівників нових служб проведуть протягом трьох місяців після затвердження постанови Кабміну. У міністерстві зазначили, що це рішення Кабмін прийняв з урахуванням рекомендацій Міжнародного валютного фонду.