Маск показав швидкісний тунель під Лос-Анджелесом, покататися пускали лише за запрошеннями

Автор:
Ольга Матвєєва
Дата:
Маск показав швидкісний тунель під Лос-Анджелесом, покататися пускали лише за запрошеннями

Twitter / The Boring Company

Ілон Маск представив в Лос-Анджелесі надшвидкісний тунель. За його словами, в ньому можна їхати зі швидкістю понад 240 км/год. Про це пише The Guardian.

«У тунелі можна їхати зі швидкістю 240 км/год. На такій швидкості здається, що телепортируешься містом», — написав Маск у своєму Twitter.

Маск стверджує, що підземним тунелем будуть переміщатися платформи на електротязі, а з часом і електрокари Tesla (їх планують обладнати бічними колесами).

Маск не уточнив терміни та кінцевий обсяг витрат. Навіщо взагалі було будувати підземний тунель, якщо в місті є метро? Маск хотів зменшити кількість заторів на дорогах. Також в одному з інтервʼю він зазначав, що мріє побудувати «підземку» на Марсі.

Журналісти та VIP-гості змогли проїхатися в тунелі. Частина учасників порівнювала це з поїздкою в парк розваг. Щоб проїхати назад через пробки, міський муніципальний аеропорт Хоторн і будівлю SpaceX, знадобилося щонайменше вдвічі більше часу, хоча дорога в тунелі не була настільки гладкою, як, можливо, планувалося.

Кілька міст вже зацікавилися творінням Маска. Однак багато що залежить від того, чи зможе Маск і його колеги виконати свою обіцянку і поліпшити технологію тунелювання, яка скоротить запаморочливі витрати на установку нових швидкісних або підземних залізничних шляхів.

«У нас точно немає відповідей на всі питання», — додав Маск. Схоже, він навіть висміював потенційних спонсорів, які запропонували витратити свої активи в The Boring Company без звичайного процесу належної обачності. «У нас є люди, які переслідують нас, щоб інвестувати без зупинок, — сказав він. — Що дивно, тому що вони не бачили звітів. Вони просто припускають, що це спрацює, і, ймовірно, вони мають рацію».

Відкриття тунелю у багатьох відношеннях виглядало як демонстрація концепції для тих інвесторів.

Чому покататися у тунелі не запросили звичайних людей, як обіцялося спочатку? Компанія пояснила: «З-за неймовірно високого попиту тури проводяться тільки за запрошенням». Маск категорично заявив, що зміна планів сталася через «нормативні обмеження».

Тунель протяжністю 3,2 км прокладений під південним передмістям Лос-Анджелеса — від парковки іншої компанії Маска — SpaceX, до 120-ї вулиці, де розташована штаб-квартира The Boring Company.

  • The Boring Company перенесла офіційне відкриття і демонстрацію тунелю під Лос-Анджелесом на 18 грудня.
  • Раніше Маск зазначав, що тунель задумувався як альтернатива громадському транспорту, і обіцяв, що його відкриють 10 грудня.
  • The Boring Company — англійське слово boring перекладається і як «буріння», і як «нудна», Маск створив її в 2016 році.