«Київстар», lifecel і «Vodafone Україна» пообіцяли унікальну послугу. З травня 2019 року можна буде міняти оператора, залишаючи свій номер

Автор:
Ольга Матвєєва
Дата:

Користувачі зможуть переносити свої номери від одного мобільного оператора до іншого. При цьому номер збережеться за абонентом повністю — разом із кодом. Послугу обіцяють запустити з травня 2019 року. Про це написали оператори «Київстар», lifecel і «Vodafone Україна».

Найбільші мобільні оператори України пообіцяли, що з 1 травня 2018 року абоненту буде належати його номер повністю і він зможе переходити від одного оператора до іншого без зміни номера. При цьому номер переноситься повністю — разом із кодом.

Що необхідно буде зробити?

Послугою можна буде скористатися, якщо абонент зареєстрований у оператора. Для цього потрібно буде надати документ, який підтверджує особу. Також оператори обіцяють можливість зареєструватися онлайн, без необхідності їхати в центри обслуговування абонентів. Скористатися такою послугою можна буде раз на місяць. Поки оператори не розголошують вартість послуги, але припускають, що вона буде безкоштовною. Щоб не виникало плутанини з тим, на номер якого оператора здійснюється дзвінок, перед зʼєднанням обіцяють включати голосове повідомлення про те, що абонент телефонує на номер іншого оператора.