Оприлюднено Тимчасовий порядок митного оформлення автомобілів на «єврономерах»

Автор:
Ольга Матвєєва
Дата:

На Урядовому порталі опублікували Тимчасовий порядок виконання митних формальностей при оформленні транспортних засобів, щоб вільно користуватися ними на території України. Відповідну постанову Кабінету міністрів від 12 грудня 2018 року №1077 опублікували на сайті.

Дана процедура, зокрема, повинна допомогти позбавитися від проблеми штучного завищення (або заниження) митної вартості при оформленні авто. Також Кабмін зобовʼязує митницю прораховувати вартість розмитнення. Виходячи з документа, особливості оформлення будуть полягати в наступному:

  • повинна застосовуватися лише електронна форма декларування транспортних засобів;
  • перелік документів, які необхідно подавати на митниці, буде конкретизований;
  • термін перебування автомобілів на митниці для зменшення фінансових витрат громадян на оплату послуг стоянки буде зменшений;
  • дії митниці та декларанта у разі перевірки заявленої фактурної вартості оцінюваного транспортного засобу також будуть чітко регламентовані.

Рішення прийнято на виконання Закону України «Про внесення змін до Митного кодексу України та деяких інших законодавчих актів України щодо ввезення транспортних засобів на митну територію України».