З ефіру «UA: Перший» можуть прибрати усі програми антикорупційних розслідувань

Автор:
Олег Панфілович
Дата:

Члени наглядової ради телеканалу «UA: Перший» мають намір прибрати з ефіру програми антикорупційних розслідувань стороннього виробництва, йдеться у заяві головного редактора програми «Схеми» Наталі Седлецької у Facebook.

«Завтра, 20 грудня, відбудеться засідання Наглядової ради Суспільного мовника (ПАТ «НСТУ»), на якому, за нашою інформацією, деякі члени ради можуть порушити питання щодо подальшого виходу в ефір програм антикорупційних розслідувань стороннього виробництва», — йдеться у заяві.

Автори зазначили, що вже отримували інформацію про те, що в Адміністрації Президента існує невдоволення тим, що в ефірі телеканалу, який фінансується з державного бюджету, виходить програма розслідувань «Схеми». «Паралельно публічній гострій критиці з боку окремих членів Наглядової ради НСТУ піддавались саме ті наші матеріали, які безпосередньо стосувались Петра Порошенка», — йдеться у заяві.

Журналісти додають, що за їхньою інформацією, окремі представники Наглядової Ради «UA: Перший» готують проект рішення про те, що «на період виборів усі соціально-політичні програми НСТУ мають бути власного виробництва».

Члени команди «Схем» підкреслили, що не мають права впливати на членів Наглядової ради. «Але ми вважаємо своїм обовʼязком інформувати суспільство, в інтересах якого ми працюємо, що з ефіру Суспільного мовника вже найближчим часом може зникнути програма антикорупційних розслідувань «Схеми», а з нею і програма розслідувань «Наші Гроші з Денисом Бігусом» — проект наших колег, який також виходить на «UA:Перший», маючи стороннє фінансування, а отже також може потрапити під це завуальоване формулювання», — сказано в заяві.