Польща звільнила посла в Україні Яна Пєкла

Автор:
Олена Мельник
Дата:
Польща звільнила посла в Україні Яна Пєкла

Facebook / Jan Pieklo

Президент Польщі Анджей Дуда звільнив посла Польщі в Україні Яна Пєкла. 31 січня дипломат буде відкликаний з цієї посади. Рішенні було опубліковане 19 грудня у урядовому віснику «Польський монітор».

Постанову президента від 4 грудня 2018 року про звільнення посла містить також підпис прем’єр-міністра Матеуша Моравєцького, пише Польське радіо.

Пєкло був послом Польщі в Україні з жовтня 2016 року.

Голова Кабінету президента Кшиштоф Щерський зазначив, що звільнення посла відбулося на підставі клопотання міністра закордонних справ Польщі та «не має нічого спільного з оцінкою польсько-українських відносин».

«Планується підвищення рангу представництва Польщі у Києві; маю надію, що українська сторона швидко прийме наступника і тоді ця зміна буде плавною», — додав він.

Перш ніж стати послом, Ян Пєкло був журналістом та експертом, пов’язаним з організаціями, які займаються польсько-українською співпрацею: Інститутом «Мости на Схід» у Красичині неподалік Перемишля та Фундацією польсько-української співпраці.

У минулому Ян Пєкло також був редактором електронного журналу «Forum», присвяченого діалогу культур, а у 2011—2013 роках членом Керівного комітету Форуму громадянського суспільства Східного партнерства в Європейській комісії.