Міністерство сільського господарства США використовує кошенят для експериментів. Сенат хоче заборонити вбивати їх

Автор:
Ольга Матвєєва
Дата:
Міністерство сільського господарства США використовує кошенят для експериментів. Сенат хоче заборонити вбивати їх

Sylvie Mitteaux-Martin / Flickr

Американський сенатор Джеф Мерклі представив законопроект Сенату, спрямований на те, щоб заборонити Департаменту сільського господарства США вбивати кошенят, яких він використовує у своїх експериментах. Про це пише BBC.

Демократ сказав, що міністерство розводить приблизно сотню кошенят на рік. Вони використовуються в дослідженнях токсоплазмозу — паразитарної хвороби, яка може бути серйозною для ще ненароджених дітей і людей з ослабленою імунною системою. Кішки — єдині тварини, у фекаліях яких міститься паразит.

Тварин годують зараженим мʼясом, а яйця паразита збирають для використання в інших експериментах.

Після дослідження тваринок вбивають. Однак сенатор вважає, що їх можна віддати в притулки, щоб вони знайшли нові будинки.

За словами Мерклі, ветеринари сказали йому, що кошенят, яких вбивають до того, як їм виповниться три місяці, замість цього можна вилікувати від паразитів.

Редакція Акта про кошенят, повна назва якої «Закон про травматичні випробування для кошенят у 2018 році», була представлена в Палаті представників, нижній палаті Конгресу США конгресменом-республіканцем Майком Бішопом, перш ніж він втратив своє місце на листопадових проміжних виборах.

Близько 6о республіканців та демократів в даний час є його співавторами.

Міністерство сільського господарства США назвало цифру в 100 кошенят «серйозної переоцінкою» і заявило, що «робить все можливе, щоб мінімізувати кількість використовуваних кошенят».

Агентство заявило, що не намагається пристроювати кішок з-за побоювань, що вони можуть становити ризик для їх нових сімей.

Мерклі сказав, що він говорив з експертами, які з цим не згодні, і додав: «Це коштує недорого, і абсолютно необґрунтовано не піклуватися про них і не передавати їх американським сімʼям».