Американець відсидів 17 років за злочин, який вчинив його двійник. Він вийшов із вʼязниці та став мільйонером

Автор:
Ольга Матвєєва
Дата:

Американець Річард Ентоні Джонс (Richard Anthony Jones) 17 років відсидів у вʼязниці за злочин, який вчинив дуже схожий на нього чоловік. Коли Джонса випустили, він отримав компенсацію в розмірі $1,1 млн (30 млн грн). Про це пише CNN.

У 1999 році чоловіка засудили до 19 років вʼязниці за пограбування з обтяжуючими обставинами. Схожий на Річарда чоловік вирвав на парковці супермаркету з рук жінки мобільний телефон і втік. Жінка впала і пошкодила коліно. Це кваліфікували як заподіяння тілесної шкоди.

Очевидці описали злочинця як «латиноамериканця зі світлою шкірою з откинутыми назад волоссям». Джонс в той час був на вечірці з нагоди дня народження його дівчини. Однак свідки «впізнали» в ньому правопорушника.

Kansas department of corrections

Джонс подав апеляцію, однак програв. Пізніше він звернувся до юристів. Ті змогли знайти справжнього злочинця. Виявилося, що він живе неподалік і його звуть Ріки Лі Амос (Ricky Lee Amos). Свідки визнали, що він дійсно більше схожий на грабіжника. Суд постановив відпустити Джонса, але покарати Амоса не вийшло — термін давності злочину сплив. Джонс отримав компенсацію і сертифікат, який засвідчує його невинуватість.