ЦВК затвердила календар виборів президента. Виборча кампанія стартує 31 грудня

Автор:
Олег Панфілович
Дата:
ЦВК затвердила календар виборів президента. Виборча кампанія стартує 31 грудня

Brendan Hoffman / Getty Images

Центральна виборча комісія затвердила календар підготовки і проведення виборів президента, які відбудуться 31 березня 2019 року, повідомляють «Українські Новини».

Виборчий процес стартує з 31 грудня. З цього дня до 3 лютого включно дозволяється офіційне висунення кандидатів та подача документів для реєстрації.

Центрвиборчком буде реєструвати їх протягом 5 днів з дня прийому документів, а останнім днем реєстрації стане 8 лютого. Кандидату дозволяється проводити агітацію з наступного дня після реєстрації і до 29 березня.

Окружні виборчі комісії повинні створити до 18 лютого включно, дільничні — до 12 березня включно. До 22 березня Державний реєстр виборців повинен буде передати дільничним комісіям попередні списки виборців та іменні запрошення на вибори. Безпосередньо голосування на виборах президента триватиме з 08:00 до 20:00 31 березня.

Після цього окружні комісії зобовʼязані до 5 квітня встановити підсумки голосування в округах, а ЦВК на цій підставі до 10 квітня включно — результати по всій України. У підсумку, до 13 квітня ЦВК повинна оголосити офіційні результати і рішення про призначення другого туру виборів у разі його прийняття.