Роскомнадзор почав перевірку британського телеканала та сайту BBC

Автор:
Олена Мельник
Дата:
Роскомнадзор почав перевірку британського телеканала та сайту BBC

Ben Stansall - WPA Pool / Getty Images

Роскомнадзор почав перевірку контенту британського телеканала BBC World News та інформаційного порталу «Бі-бі-сі», повідомляється на сайті російського відомства.

«Роскомнадзор розпочинає проведення контрольних заходів по каналу BBC World News, що веде мовлення на території Російської Федерації, а також щодо ресурсів BBC в мережі інтернет стосовно відповідності матеріалів, що випускаються, російському законодавству», — зазначили у відомстві.

У російському відомстві підкреслили, що почали перевірку після того, як британський медіа-регулятор Ofcom заявив про серйозні порушення російської телекомпанії RT.

  • За даними Ofcom, RT порушив правила неупередженості в програмах новин, які транслювалися в березні та квітні, зокрема щодо освітлення отруєння екс-шпигуна Сергія Скрипаля та його доньки Юлії. Інші порушення, на думку регулятора, включають в себе випадки, коли журналісти в інтервʼю не вступали з гостями в дискусію щодо неоднозначних тем і замість цього погоджувалися зі своїм гостем.
  • Тепер RT можуть змусити внести виправлення в інформацію, яка подається в ефірі, а також накласти штрафи або, у крайньому випадку, позбавити ліцензії на мовлення, що змусить канал відключитися від ефіру у Великій Британії.