Україна отримала новий транш Міжнародного валютного фонду

Автор:
Олена Мельник
Дата:
Україна отримала новий транш Міжнародного валютного фонду

International Monetary Fund / Flickr

Україна отримала перший транш за новою програмою співпраці з Міжнародним валютним фондом на умовах програми Stand-By Arrangement (SBA). Про це повідомляє Національний банк.

«Завдяки надходженню на суму 1 млрд спеціальних прав запозичень (близько $1,4 млрд) від Фонду міжнародні резерви України зросли до $20,1 млрд станом на 21 грудня 2018 року. Це є п’ятирічним максимумом — востаннє такий рівень міжнародних резервів був зафіксований у січні 2014 року», — зазначили у прес-службі НБУ.

  • Програму SBA Рада директорів МВФ ухвалила 18 грудня 2018 року. Вона передбачає надання Україні фінансування на загальну суму 2,8 млрд спеціальних прав запозичень (близько $3,9 млрд) упродовж 14 місяців. Вона спрямована на продовження фіскальної консолідації та зниження рівня інфляції зі збереженням гнучкого обмінного курсу, а також на зміцнення фінансового сектора і низку структурних реформ у сфері податкового адміністрування, приватизації та державного управління.
  • 18 грудня Світовий банк вирішив надати Україні фінансову гарантію на $750 млн, що допоможе уряду залучити капітал на міжнародних ринках у 2019 році.