У Сенаті США не хочуть голосувати за фінансування стіни на кордоні з Мексикою. Трамп вибухнув погрозами на адресу демократів

Автор:
Борис Васильківський
Дата:

Президент США Дональд Трамп у пʼятницю, 21 грудня, вибухнув серією гнівних твітів, у яких розкритикував позицію демократів щодо фінансування його проекту стіни на кордоні з Мексикою.

Як відомо, Трамп вимагає, щоб бюджет американського уряду був схвалений з урахуванням його поправки про виділення $5 млрд доларів на будівництво стіни.

Трамп погрожував, що не підпише документ без своєї правки, через що робота уряду буде паралізована, проте поклав провину за це на Демократичну партію, яка не дає свої голоси.

«[Зупинка роботи уряду] відбудеться сьогодні, якщо демократи не проголосують за безпеку кордонів!» — написав Трамп.

Як зазначає The Hill, малоймовірно, що Сенат знайде необхідні голоси серед республіканців і демократів, щоб схвалити законопроект, який включає фінансування прикордонної стіни Трампа.

На початку грудня Трамп провів зустріч в Овальному кабінеті з лідером меншості в палаті представників Ненсі Пелосі і лідером меншості в Сенаті Чаком Шумером в спробі укласти угоду і запобігти частковому закриттю уряду.

Але напружена зустріч швидко переросла в сварку, і Пелосі заявила, що вона не погодиться збільшити фінансування будівництва стіни Трампа.