«Не бажає і не збирається». Адвокат Сенцова прокоментував його залучення до роботи в колонії

Автор:
Олег Панфілович
Дата:
«Не бажає і не збирається». Адвокат Сенцова прокоментував його залучення до роботи в колонії

Ратинський В'ячеслав / УНІАН

Український режисер Олег Сенцов не збирається працювати в російській колонії, повідомив «Крим.Реалії» його адвокат Дмитро Дінзе.

«Він не збирається трудитись і не бажає бути притягнутий до ніякого виробництва. Може він і може залучатися до праці, але це поняття відносне: легка, важка праця. Може це праця в бібліотеці», — сказав він.

Також Дінзе заявив, що не може «ні підтвердити, ні спростувати» інформацію про виписку Сенцова з медичної частини виправної колонії в Лабитнангі.

«Зараз я не можу ні підтвердити, ні спростувати цю інформацію. Я буду у нього тільки в середині січня і дізнаюся про це вже безпосередньо на місці», — сказав Дінзе.

  • У серпні 2015 року російський суд засудив Сенцова до 20 років колонії суворого режиму за звинуваченням в організації терактів в анексованому РФ Криму. Він свою провину не визнає, а 14 травня 2018 року розпочав голодування. Активіст голодував 145 днів і вимагав, щоб влада Росії звільнила 64 українських політвʼязні.
  • У листопаді ФСВП Росії повідомила, що Сенцов дистанційно ставить пʼєсу в Києві і готує книгу до видання.
  • У пʼятницю у регіональному управлінні Федеральної служби виконання покарань РФ заявили, що Сенцова виписали з медичної частини.