Поліція Великої Британії затримала двох осіб через інцидент з дронами в аеропорту Гатвік

Автор:
Ольга Матвєєва
Дата:
Поліція Великої Британії затримала двох осіб через інцидент з дронами в аеропорту Гатвік

Jack Taylor / Getty Images

Поліція Сассекса повідомила, що чоловік і жінка були арештовані у звʼязку зі «злочинним використанням безпілотників», що призвело до серйозних порушень польотів в аеропорту Ґатвік. Про це пише The Guardian.

Аеропорт Ґатвік заявив у суботу вранці, що він відкритий для рейсів, але закликав пасажирів перевіряти інформацію їх авіакомпанії перед поїздкою.

У середу ввечері аеропорт занурився в хаос, коли дрони, виявлені в повітрі біля злітно-посадкової смуги, змусили скасувати сотні рейсів, затримуючи тисячі пасажирів.

Поліцейські та військові експерти були направлені для пошуку операторів безпілотників, які зʼявлялися біля аеропорту щоразу, коли влада намагалася відкрити злітно-посадкові смуги.

«Арешти, які ми провели сьогодні ввечері, є результатом нашої рішучості захистити громадськість від шкоди. Кожен з напрямів розслідування залишається для нас відкритим, поки не переконаємося, що вдалося запобігти подальшим загрозам безпеці пасажирів», — сказав представник поліції.

«Це неправильно, що дрони можуть таким чином перекрити життєво важливу частину нашої національної інфраструктури. Це, очевидно, відносно нова технологія, і нам потрібно разом продумати правильні рішення, щоб уникнути повторення схожої ситуації», — зазначив один з директорів аеропорту.

Арешти можуть принести полегшення пасажирам, сердитим через зриви рейсів.

Імена затриманих не розголошуються, проте відомо, що це чоловік і жінка.