У Чернівецькій області викрили хакера, який продавав бази акаунтів до сервісів електронної пошти

Автор:
Олег Панфілович
Дата:
У Чернівецькій області викрили хакера, який продавав бази акаунтів до сервісів електронної пошти

AJ Colores / Unsplash

У Чернівецькій області поліцейські викрили 17-річного юнака, який розміщував на хакерських форумах бази з обліковими записами користувачів інтернету, повідомляє департамент Кіберполіції.

Від дій зловмисника постраждали користувачі популярних поштових сервісів i.ua, ukr.net, gmail та ін. Облікові записи він збував за допомогою месенджера Telegram. Усього на момент викриття молодик встиг розповсюдити понад 350 тис. облікових записів користувачів.

Пресслужба Національної поліції

За місцем проживання хакера провели обшуки. Правоохоронці вилучили системний блок, міні-компʼютер і пульт управління до нього, а також мобільні телефони, додаткові носії інформації та банківські картки.

Пресслужба Національної поліції

Фахівці виявили велику кількість скомпрометованих облікових записів користувачів інтернет-сервісу Amazon, ігрового сервісу Steam, поштових сервісів i.ua, ukr.net, gmail та інших облікових записів автоматизованих систем.

Техніку вилучили та надали на експертизу. Розпочато кримінальне провадження за ч. 2 ст. 361 (несанкціоноване втручання в роботу компʼютерів, автоматизованих систем, компʼютерних мереж чи мереж електрозвʼязку) Кримінального кодексу. Зловмиснику загрожує до шести років позбавлення волі.