Суд відсторонив в. о. ректора медуніверситету ім. Богомольця та призупинив наказ про звільнення Амосової

Автор:
Олег Панфілович
Дата:

Окружний адміністративний суд Києва призупинив наказ про звільнення ректора Національного медичного університету ім. Богомольця Катерини Амосової. Про це Амосова стверджує в Facebook.

До повідомлення вона доклала фотокопію рішення суду. Згідно з ним, суд заборонив в. о. ректору Юрію Кучину виконувати обовʼязки, а також проводити зібрання вченої ради університету. Крім того, суд встановив судовий контроль, а Міністерство охорони здоровʼя протягом місяця зобовʼязане його виконати та надати суддям звіт про виконання.

«Ліквідація наслідків менеджменту МОЗівських маріонеток і їх поплічників займе деякий час. Досвід, який ми отримали, стане важливим для того, щоб автономія в університеті, яка проголошена де-юре законом України про вищу освіту, стане діяти де-факто», — заявила у відеозверненні ректор НМУ.

  • У вересні Печерський районний суд Києва відновив на посаді ректора Національного медичного університету ім. Богомольця Катерину Амосову.
  • Амосову відсторонили 20 лютого на час службової перевірки. Вона назвала це рішення незаконним і звернулася до суду. 1 березня Окружний адміністративний суд Києва відновив її на посаді ректора до початку розгляду її позову проти МОЗ по суті.
  • 6 березня іншим наказом Міністерство охорони здоровʼя знову відсторонило Амосову. 30 березня комісія міністерства визнала роботу Амосової в 2017 році незадовільною і рекомендувала розірвати з нею контракт. 16 квітня Катерину Амосову звільнили.