«Громадське»: Справу оператора Волка, пораненого на військових навчаннях, суд переглядатиме заново

Дата:
«Громадське»: Справу оператора Волка, пораненого на військових навчаннях, суд переглядатиме заново

Перший Кріворізький

Справу оператора Вʼячеслава Волка, якого поранили в 2017 році на навчаннях резервістів, суд почне розглядати від самого початку. Про це заявив його адвокат Максим Гореліков, передає «Громадське».

Адвокат розповів, що на останнє засідання не зʼявилися адвокати інструктора-волонтера Ігоря Петренка, який вистрілив у Волка. Крім того, у судді Світлани Хомініч завершуються повноваження, а отже справа перейде до іншого судді. На кого розподілять справу Волка, стане відомо 25 січня. За словами адвоката, це означає, що справу розглядатимуть з початку.

«Ми вже допитали всіх свідків, залишалося вивчити матеріали справи, допит обвинуваченого, дебати і вирок. Після того, як суддя відмовила у зміні запобіжного заходу обвинуваченому, було зрозуміло, що розгляду вже не буде, вона дотягне до закінчення повноважень і передасть справу іншому судді», — розповів адвокат.

Як поранили оператора Вʼячеслава Волка?

6 липня у Кривому Розі біля будівлі Саксаганського міськвиконкому проходили навчання військових. Оператор каналу «Перший Криворізький» Вʼячеслав Волк зголосився допомогти і взяти участь у зйомках постановочного кадру із затриманням порушника. Під час зйомки 43-річний військовий інструктор Ігор Петренко вистрілив журналісту в шию.

Поліція відкрила кримінальне провадження за статтею 128 КК України (необережне тяжке або середньої тяжкості тілесне ушкодження). Петренко загрожує покарання у вигляді позбавлення волі на строк від двох до пʼяти років.

Зараз Волк проходить реабілітацію, йому вживили імплант для відновлення функцій хребта.