Чубаров заявив, що у церквах Московського патріархату під час анексії Криму видавали зброю

Автор:
Олена Мельник
Дата:
Чубаров заявив, що у церквах Московського патріархату під час анексії Криму видавали зброю

Іванов Олексій / УНІАН

Голова Меджлісу кримськотатарського народу, народний депутат Рефат Чубаров (БПП) заявив, що у перші дні російського вторгнення в український Крим у храмах Української православної церкви Московського патріархату на півострові зберігали і видавали зброю.

Про це Чубаров сказав у інтервʼю телеканалу «Прямий», пояснюючи важливість створення Православної церкви України і отримання автокефалії для незалежності країни.

«Я би, можливо, так ще гаряче не говорив би, якщо би я в Криму не бачив, як у церквах УПЦ Московського патріархату в перші дні російського вторгнення зберігалася зброя, туди приходили люди, яких перекидали з Краснодарського краю [Росія]. Вони там переодягалися в форми і там вони отримували зброю», — заявив голова Меджлісу.

Чубаров підкреслив, що раніше православна церква, яка знаходилася на території України, «отримувала прямі вказівки з Москви».

«Будь-яка церква, будь-який релігійний центр, будь-яке віросповідання, на які, безумовно, мають будь-які громадяни України право, в тому числі мусульмани, іудеї, католики й інші, — вони не мають виконувати вказівки з іншої держави», — наголосив народний депутат.