Поліція сумнівається в причетності дронів до інциденту в аеропорту Ґатвік

Автор:
Ольга Матвєєва
Дата:
Поліція сумнівається в причетності дронів до інциденту в аеропорту Ґатвік

Victoria Jones / PA Images via Getty Images

Поліція Сассексу у Великобританії не змогла встановити точну причину закриття аеропорту Ґатвік. Про це пише The Guardian.

Слідчі випустили двох раніше затриманих підозрюваних в організації польотів дронов. Не вдалося виявити жодного доказу їхньої причетності.

«Вони повністю співпрацювали з нашими запитами, і я задоволений тим, що вони більше не підозрювані в інцидентах з безпілотниками в Ґатвіку» — прокоментував один з представників поліції ситуацію з підозрюваними.

За весь час неполадок в аеропорту, дрони було зафіксовано більш ніж 50 разів. Уламки дрона виявили в північній частині аеропорту. Через 36 годин обшуків і допитів, затриманих відпустили.

Поліція Сассексу стверджує, що дослідження уламків дрона навряд чи дасть потрібні результати, а також — що, ймовірно, на момент закриття Ґатвіка і пізніше дронів над ним взагалі не було.

Керівництво аеропорту пообіцяло нагороду в 50 тисяч фунтів (1, 7 млн гривень) за інформацію про організацію інциденту.

  • Британська поліція в неділю, 23 грудня, звільнила чоловіка й жінку, які були заарештовані у звʼязку з інцидентом з безпілотниками в лондонському аеропорту Ґатвік, через що було скасовано багато рейсів.
  • 20 грудня в лондонському аеропорту Ґатвік скасували всі рейси через активність двох безпілотників, які літали над аеродромом поруч зі злітно-посадковою смугою.
  • Безпілотники зʼявлялися біля аеропорту щоразу, коли влада намагалася відкрити злітно-посадкові смуги. Поліцейські та військові експерти спрямували зусилля на пошук операторів дронів.
  • 21 грудня поліція Великобританії затримала двох осіб у звʼязку з інцидентом з безпілотниками. Аеропорт Ґатвік заявив у суботу вранці, що він відкритий для рейсів, але закликав пасажирів перевіряти інформацію їхніх авіакомпаній перед польотом.