Через негоду в Україні заблоковані дороги. У кілометрових заторах опинилися півтори тисячі осіб, боротися зі стихією допомагав БТР

Автор:
Олена Мельник
Дата:
Через негоду в Україні заблоковані дороги. У кілометрових заторах опинилися півтори тисячі осіб, боротися зі стихією допомагав БТР

Facebook / ДСНС України

Через негоду в Україні обмежили рух великогабаритного та громадського транспорту в Дніпропетровській, Кіровоградській, Полтавській та Черкаській областях. Про це повідомляє Державна служба з надзвичайних ситуацій .

«На інших автомобільних дорогах державного та місцевого значення рух транспорту забезпечено. На дорогах місцями ожеледиця», — зазначають рятувальники.

Працівники ДСНС відбуксирували понад 650 транспортних засобів, у яких перебувало близько 1,5 тисячі осіб.

Через снігопади найбільше зранку 26 грудня ускладнено рух автомобілів на дорогах у двох регіонах.

Полтавська область:

  • на дорозі М-03, що між селами Красногорівка Великобагачанського району та Червоне Хорольського району, утворився затор довжиною близько 20 км;
  • ускладнено рух на шляху Золотоноша — Кременчук (траса Н-08) поблизу села Липове. Тут в заторі стоїть близько 50 автомобілів.

Черкаська область:

  • ускладнено рух на шляху Золотоноша — Кременчук (траса Н-08) на ділянці поблизу села Тимченки Чорнобаївського району. У заторі залишається близько 10 транспортних засобів.

Крім того, у Дніпропетровській області звільнили від затору обʼїзну «Південний потік», де в переметі зупинилась вантажівка. На трасі Дніпро — Запоріжжя рятувальники допомогли рейсовому автобусу сполученням «Москва — Бердянськ». У ньому перебувало 10 пасажирів та водій.

  • Увечері 25 грудня у снігових заметах на кордоні між Черкаською та Полтавською областями загрузли близько 200 машин. Рух транспорту там перекрила вантажівка, тому снігоприбиральна техніка не могла пройти трасою. Для звільнення шляху з військової частини направили БТР.
  • За даними ДСНС, 26 грудня в Україні знеструмлені 479 населених пунктів у 10 областях. Ускладнені погодні умови — дощ, сніг та пориви вітру — у країні спостерігаються вже кілька днів.
  • Синоптики прогнозують снігопади та налипання мокрого снігу вдень 26 грудня у багатьох регіонах України, крім півдня.