США зміцнять кордон Іраку і Сирії — побудують дві військові бази

Автор:
Борис Васильківський
Дата:

США збудують дві нові військові бази на заході Іраку, за 100 км від кордону з Сирією. Про це повідомив член місцевої ради іракської провінції Аль-Анбар Фархан Дулеймі, передає агентство «Анадолу».

За словами іракського чиновника, одна американська база буде розташована на північ від селища Ар-Румана в районі Каїм, а друга — на схід від району Рутба. «Бази США будуть розташовані в стратегічно важливих точках і сприятимуть забезпеченню безпеки іраксько-сирійського кордону», — зазначив Дулеймі.

Командування американської армії обрало для будівництва військових баз район, де стикаються кордони Іраку, Йорданії та Сирії, а також проходять важливі транспортні артерії.

  • З 2014 року в Іраку перебувають близько пʼяти тисяч американських військовослужбовців.
  • 22 грудня президент Туреччини Реджеп Таїп Ердоган у телефонній розмові з президентом США Дональдом Трампом заявив, що Туреччина візьме на себе знищення «Ісламської держави», якщо війська США залишать Сирію.
  • 23 грудня місцеві ЗМІ повідомили, що Туреччина перекидає додаткові війська через кордон у північні регіони Сирії для боротьби з рештками сил «Ісламської держави».
  • Президент США Дональд Трамп заявив, що терористична організація «Ісламська держава» на території Сирії майже ліквідована, а з її залишками впораються інші країни.
  • 19 грудня президент Дональд Трамп оголосив про перемогу над терористами «Ісламської держави» в Сирії і про вивід американських військ з цієї країни.