«Укрпошта» з січня підніме тарифи на деякі посилки. Скільки коштуватиме надсилання?

Автор:
Борис Васильківський
Дата:

«Укрпошта» з 1 січня підвищує вартість поштових послуг для листів до 3 кг, а також вартість лінійок тарифів на пересилання відправлень «Стандарт», «Експрес» і «SmartBox». Це буде другим етапом підвищення тарифів поштовим оператором, затвердженого Національною комісією з держрегулювання у сфері звʼязку та інформацизації (НКРЗІ), повідомляє прес-служба Мінрегіону.

При цьому вартість універсальних послуг з пересилання простих бандеролей до 3 кг залишиться на рівні 2018 року.

Так, з 1 січня 2019 року вартість пересилання відправлення в тарифній лінійці «Стандарт» вагою 10 кг становитиме 42 грн в межах області, 48 грн — в межах України. Вартість відправлення вагою 30 кг становитиме 80 грн в межах області, 85 грн — в межах України.

Максимальний розмір відправлення по довгій стороні для тарифної лінійки «Стандарт» збільшиться з 50 см до 70 см, ціна за адресний збір відправлення — на 3 грн, тобто до 15 грн.

З 1 січня 2019 року вартість пересилання відправлення в тарифній лінійці «Експрес» вагою 10 кг становитиме 49 грн в межах області, 55 грн — в межах України. Вартість відправлення вагою 30 кг становитиме 90 грн в межах області, 95 грн — в межах України. При цьому доставка в село включена в тариф.

Також з 1 січня 2019 року вартість пересилання відправлення в тарифній лінійці «SmartBox» для розміру XS зросте до 35 грн за одну коробку, для розміру S — до 38 грн, для розміру М — до 44 грн, для розміру L — до 50 грн.

Крім того, з січня 2019 року «Укрпошта» знизить оціночну вартість доставки посилок з 1,2% (але не менше 3 грн) до 1% (не менше 1 грн).

Тарифи на пересилання листів "Укрпошти"

Пресслужба Міністерства інфраструктури