Платформа GoFund повернула благодійникам $400 тисяч. Їх збирали для безхатька, якого тепер звинувачують у шахрайстві

Автор:
Олег Панфілович
Дата:

Платформа для збору коштів GoFundMe змушена була повернути усім донорам $400 тис., які збирали для безхатька з Філадельфії, пише CNN.

Про що йдеться?

Прокурори округу стверджують, що безхатько Джонні Боббітт вступив в змову з Кейтлін Макклюр і її хлопцем, Марком ДʼАміко. Утрьох вони вигадали історію, ніби Боббіт дав Макклюр останні $20, коли в її машині закінчився бензин.

Після цього дівчина нібито захотіла допомогти бездомному ветерану і почала збирати для нього гроші. Усього через краудфандингову платформу GoFundMe вдалося зібрали $400 тис. В акції узяли участь більше 14 тис. донорів.

Після того, як Макклюр заплатила усі податки, на її рахунках осіли близько $367 тис. Боббітт отримав $75 тис. Протягом кількох місяців Макклюр та її хлопець витратили свою частку на «автомобілі, сумки і поїздки». Крім цього, значну суму пара програла в казино.

Поліція почала розслідування ще влітку 2017 року, після того, як Боббітт сказав, що не отримав гроші, які збиралися для нього. Пізніше він подав до суду на пару.

Що тепер?

Усім трьом висунуті обвинувачення у шахрайстві. GoFundMe заявила, що відшкодувала кошти всім, хто жертвував гроші для бездомного ветерана з Філадельфії. Крім того, організація повністю співпрацює з правоохоронними органами.