У Вінницькій області дві парафії УПЦ МП перейшли до Православної церкви України. Прихожани іншої парафії намагалися цьому завадити

Автор:
Олег Панфілович
Дата:

Дві парафії УПЦ Московського патріархату у Вінницькій області оголосили про перехід до Православної церкви України, передає Вінницька єпархія ПЦУ.

«24 грудня парафія храму Чуда архістратига Божого Михаїла в Хонях смт Вороновиця Вінницького району оголосила про свій перехід з юрисдикції УПЦ МП до Православної Церкви України. Рішення було прийняте після обговорення на загальних зборах релігійної громади», — йдеться у повідомленні.

Пресслужба Вінницької єпархії ПЦУ

Єпархія додає, що «кілька гостей з сусідньої парафії», яка залишилася в Московському патріархаті, намагалися агресивно агітувати проти Української церкви. Зрештою, за приєднання до ПЦУ проголосували 60 парафіян разом зі своїм настоятелем протоієреєм Володимиром Мельниковичем.

«Абсолютно одностайно підтримали пропозицію приєднатися до Православної Церкви України й в іншій парафії о. Володимира — у с. Іванівка Вінницького району», — додає прес-служба єпархії.