Вночі: Маск анонсував появу в Україні зарядних станцій Tesla, Трамп відвідав військову базу США в Німеччині, через негоду перенесли матч чемпіонату з хокею

Автор:
Олена Мельник
Дата:
Вночі: Маск анонсував появу в Україні зарядних станцій Tesla, Трамп відвідав військову базу США в Німеччині, через негоду перенесли матч чемпіонату з хокею

Tesla

Адвокати українських моряків готують касаційні скарги на їх арешт у Росії

Адвокати захоплених ФСБ Росії в Керченській протоці українських військових готують касаційні скарги на арешт. Про це повідомила уповноважена Верховної Ради з прав людини Людмила Денісова, передаючи слова російського адвоката Миколи Полозова.

Маск анонсував появу Tesla Supercharger в Україні

Засновник американських компаній Tesla та SpaceX Ілон Маск анонсував, що у 2019 році в Україні можуть зʼявитися зарядні станції для електрокарів Tesla Supercharger. «Наступного року станції Supercharger будуть на 100% території Європи. Від Ірландії до Києва, від Норвегії до Туреччини»,— написав винахідник у Twitter.

Tesla Supercharger — це мережа станцій, побудованих компанією Tesla Inc. для надшвидкого заряджання акумуляторних батарей авто (моделей S, 3, X).

До Православної церкви України приєдналась перша парафія УПУ МП на Тернопільщині

Перша громада УПЦ Московського Патріархату в Тернопільській області перейшла до Православної церкви України. Це парафія храму Благовіщення Пресвятої Богородиці села Трибухівці Бучацького району. Настоятелем громади призначено протоієрея Степана Татарина.

Трамп відвідав військову базу США в Німеччині

Президент США Дональд Трамп побував на базі збройних сил США в Німеччині після того, як без попередження приїхав до Іраку, що стало його першим президентським візитом до розташування американських військ у проблемному регіоні. 27 грудня Трамп розписався на червоних бейсболках зі своїм передвиборчим слоганом Make America Great Again, позуючи для селфі, і потиснув руки десяткам солдатів на військово-повітряній базі Рамштайн у Німеччині, коли його літак проводив дозаправку на зворотному рейсі з Іраку.

Матч чемпіонату України з хокею перенесли на лютий через негоду

Матчу чемпіонату України з хокею між «Кременчуком» і харківським «Динамо» перенесли через складні погодні умови, зокрема, рішення «Укравтодору» про закриття вʼїзду в Полтавську область з 14:00 26 грудня та затори на трасі Київ — Харків. Матч, раніше запланований на 27 грудня, перенесено на 17 лютого 2019 року.