СБУ: Російські агентурні мережі виявлені в 11 областях України та на Київщині

Дата:
СБУ: Російські агентурні мережі виявлені в 11 областях України та на Київщині

Фото з сайту Адміністрації президента України

Російські диверсійні групи ведуть підривну діяльність на території південних і південно-східних регіонів України, а також у Київській області. Про це заявив представник Департаменту контррозвідки СБУ Володимир Настюк.

За його словами, диверсанти здійснюють провокації, викрадення людей, підриви, політичні вбивства. «Розвідувально-підривні завдання проти України плануються і організовуються не тільки з території РФ, але і підрозділами ГУ Генштабу ЗСУ РФ, які дислокуються в анексованому Криму та на території окупованого Донбасу», — додав Настюк.

Загалом агентурні групи виявили в 11 областях України.

В СБУ назвали основні теми в фокусі російської розвідки в Україні: інформація про Збройні сили України, силові структури, правоохоронні органи, оборонно-промисловий комплекс, обʼєкти критичної інфраструктури.

СБУ також показала відеоматеріали затримання російських шпигунів. 20 грудня був затриманий керівник агентурної мережі — громадянин України, капітан першого рангу ВСУ в запасі, який має російське громадянство. «Він був завербований кадровим співробітником ГРУ Генштабу ЗС РФ у Севастополі і неодноразово виїжджав в анексований Крим для проведення агентурних зустрічей», — розповів Настюк.

Завербований офіцер і його посібники збирали і передавали секретну інформацію про підрозділи Очаківського гарнізону Миколаївської області, а також про їх участь в ООС.