Через дефіцит кадрів армія Німеччини змушена шукати рекрутів в інших країнах ЄС

Автор:
Ольга Матвєєва
Дата:
Через дефіцит кадрів армія Німеччини змушена шукати рекрутів в інших країнах ЄС

Bundeswehr / Flickr

У Німеччині армія продовжує відчувати гострий брак кадрів. Уряд змушений шукати рекрутів за межами держави в інших країнах ЄС. Про це пише Zeit.

Уряд вже встиг проконсультуватися з іншими країнами ЄС щодо цього. Кілька заявок уже надіслано. Значна кількість держав Європи на таке прохання відреагувала насторожено.

Уповноважений Бундестагу з оборони Ханс-Петер Бартельс назвав залучення іноземців з ЄС не рідкістю. За його словами, в армії Німеччини вже служать солдати з міграційним минулим або подвійним громадянством.

За планом, до 2025 року кількість солдатів у країні повинна сягнути 203 тис. осіб. В уряді хочуть збільшити кількість фахівців у сфері кібербезпеки, а також у кількох проектах в межах Європейського союзу оборони.

  • У 2019 році Україна має намір завершити розробку низки вітчизняного озброєння і почати деякі поставки в армію.
  • Верховна Рада в першому читанні проголосувала за законопроект №9122, який дозволяє закуповувати озброєння і супутні послуги без посередників. «Метою законопроекту є розширення можливостей державних замовників з оборонного замовлення, зменшення витрат на закупівлю продукції, робіт і послуг оборонного призначення за імпортом», — зазначено в пояснювальній записці.