У Південній Кореї хакери викрали особисті дані майже тисячі біженців з КНДР

Автор:
Ольга Матвєєва
Дата:
У Південній Кореї хакери викрали особисті дані майже тисячі біженців з КНДР

Xiquinho Silva / Flickr

У Південній Кореї стався витік інформації про понад тисячу біженців з Північної Кореї. Особистості хакерів поки не підтвердили. Про це пише BBC.

Зʼясувалося, що персональний компʼютер у державному центрі був «заражений шкідливим кодом».

Особистості хакерів і походження кібератаки поки не підтверджені.

Центр переселення Північний Кенсан входить у число 25 інститутів, якими управляє міністерство, щоб допомогти приблизно 32 тис. біженців з КНДР пристосуватися до життя в Південній Кореї.

Уряд Північної Кореї не знає особистостей всіх перебіжчиків. Деякі можуть вважатися зниклими безвісти або бути зареєстровані як померлі.

Близько 997 північнокорейських перебіжчиків були проінформовані про те, що їх імена, дати народження та адреси просочилися в мережу, але неясно, які наслідки це матиме.

Аналітики кажуть про побоювання, що витік може поставити під загрозу членів сімей біженців, які залишаються в Північній Кореї.

Зараз триває розслідування, і уряд заявляє, що «зробить все можливе, щоб такий інцидент не повторився».

Міністерство дізналося про витік 19 грудня — після того, як виявили шкідливу програму, встановлену на робочому компʼютері в провінції Північний Кенсан.

Експерти з Південної Кореї підозрюють, що за хакерською атакою могли стояти фахівці з КНДР.

Однак ще не ясно, чи причетні до цього які-небудь північнокорейські групи.

  • Один з найбільш гучних атак хакерів, повʼязаних з Північною Кореєю, сталася на розважальний бізнес Sony в 2014 році — знищення величезних обсягів даних, онлайн-розсилання і конфіденційних особистих даних.
  • Державні ЗМІ Північної Кореї також часто загрожують змусити замовкнути біженців на півдні, які роблять принизливі заяви про режим.
  • Міністерство фінансів США ввело санкції проти північнокорейського хакера Парку Джин Хиока за злом серверів Sony і поширення вірусу WannaCry.
  • Міністерство юстиції США висунуло звинувачення в хакерських атаках двом громадянам Китаю.