Трамп пообіцяв закрити південний кордон із Мексикою, якщо не отримає коштів на будівництво стіни

Автор:
Ольга Матвєєва
Дата:
Трамп пообіцяв закрити південний кордон із Мексикою, якщо не отримає коштів на будівництво стіни

The White House / Flickr

Президент США Дональд Трамп пообіцяв закрити південний кордон із Мексикою, якщо не буде угоди про виділення коштів на будівництво стіни на кордоні країни. Про це він написав на своїй сторінці у Twitter.

«Доведеться повністю закрити південний кордон [з Мексикою], якщо демократи-обструкціоністи не дадуть нам грошей на зведення стіни, а також змінити безглузді імміграційні закони, якими обтяжена наша країна. Важко повірити, що існували Конгрес і Президент, які їх ухвалили!» — написав Трамп.

  • «Шатдаун» настав через суперечки з приводу бюджету між президентом США Дональдом Трампом і Конгресом. Білий дім зажадав, щоб Конгрес затвердив кошторис до $5 млрд на будівництво стіни вздовж кордону США з Мексикою, а демократи відхилили цю пропозицію, назвавши її марнотратною.
  • Прес-секретар лідера демократів у Палаті представників Ненсі Пелосі сказала, що ймовірний план демократів полягає в тому, щоб 3 січня виставити на голосування законопроект, який профінансує уряд, але без грошей на стіну Трампа. Це буде перший день нової сесії Конгресу.
  • Часткове припинення роботи уряду США, так званий «шатдаун», триватиме в країні щонайменше до початку 2019 року.