Китайським школярам почали видавати форму з GPS-трекерами. Форма може «кричати» і контролювати покупки дитини

Автор:
Борис Васильківський
Дата:
Китайським школярам почали видавати форму з GPS-трекерами. Форма може «кричати» і контролювати покупки дитини

Guanyun Technology

Китайські школи почали застосовувати «розумну форму», в яку вбудовані компʼютерні чіпи, щоб стежити за пересуванням учнів і щоб ті не пропускали уроки, пише ABC News. Як розповіла компанія-виробник, дві мікросхеми, вставлені в плечі кожної уніформи, витримують до 500 циклів прання і температуру до 150 градусів Цельсія.

Одинадцять шкіл в південно-західній провінції Гуйчжоу представили форму, розроблену місцевою технологічною фірмою Guizhou Guanyu Technology. Коли учні входять у школу, час і дата записуються разом з коротким відео, до якого батьки можуть отримати доступ через мобільний додаток.

Guanyun Technology

Крім того, система розпізнавання облич гарантує, що кожен комплект форми носить його законний власник, щоб запобігти хитрощам, на які можуть піти школярі.

Якщо учень пропускає заняття, форма подає сигнал вчителям і батькам, а автоматична голосова сигналізація активується, якщо учень виходить зі школи без дозволу.

При цьому система GPS відстежує рухи учнів навіть за межами шкільної території. Сигнал тривоги прозвучить також, якщо учень засне в класі.

Крім того, батьки можуть відстежувати покупки, які їх дитина робить у школі, та встановлювати обмеження на витрати з допомогою мобільного додатку.

Компанія-розробник розповіла, що уніформа була створена для того, щоб «повною мірою реалізувати державну політику активного будівництва розумних кампусів і розумного управління освітою для його розвитку».