«Шатдаун» в США: без роботи залишилися понад 16 тис. працівників NASA

Автор:
Олег Панфілович
Дата:

Через припинення роботи уряду США понад 16 тис. працівників Національного управління з аеронавтики і дослідження космічного простору (NASA) залишилися без роботи, пише Houstone Chronicle.

У Міжнародній федерації професійних і технічних інженерів заявили, що «не знають жодного федерального працівника, який би підтримував бездіяльність президента». В федерації також підкреслили, що працівники вважають такі дії Трампа «невмілим керівництвом».

Як пише видання, Трамп заявив про підтримку його вимог щодо виділення коштів на будівництво стіни на кордоні з Мексикою федеральними працівниками.

У своїй заяві профспілка працівників федеральних установ стверджує, що Трамп повинен припинити «грати з життям робітників». «Якщо президент хоче грати в азартні ігри, можливо, йому варто повернутися до управління казино», — йдеться в заяві.

Як пише видання, незважаючи на «шатдаун», робота Міжнародної космічної станції триватиме: близько 200 федеральних службовців у Космічному центрі імені Джонсона в Хʼюстоні будуть продовжувати працювати над забезпеченням життєдіяльності трьох астронавтів на МКС.