Вночі: в Україні стартувала передвиборча кампанія, в Росії обвалився під’їзд 10-поверхового будинку, а в Нью-Йорку влаштували репетицію Нового року

Автор:
Олена Мельник
Дата:

Початок передвиборчої кампанії в Україні

В Україні 31 грудня розпочалася виборча кампанія президентських виборів. Триватиме вона 90 днів, а саме голосування за кандидатів відбудеться 31 березня 2019 року. ЦВК прийматиме документи від кандидатів у президенти від сьогодні до 3 лютого 2019 року включно. Їх реєструватимуть до 8 лютого 2019 року включно, після цього ЦВК оголосить список претендентів на пост глави держави. Виборча агітація має тривати до кінця доби 29 березня.

У Росії унаслідок вибуху обвалився підʼїзд житлового будинку

МНС Росії

У місті Магнітогорськ (Росія) після вибуху газу обвалився підʼїзд десятиповерхового житлового будинку. Загинули четверо осіб, з-під завалів витягнуто чотирьох поранених, серед них одна дитина. Їх госпіталізували. Доля ще 68 осіб невідома. Зруйновані або пошкоджені 48 квартир. У ФСБ Росії повідомили, що вважають вибух газу основною причиною того, що сталося. Інші версії не розглядаються.

У Нью-Йорку провели репетицію Нового року

В американському місті Нью-Йорк організатори свята на Таймс-Сквер тестували конфетті .Щоб у новорічну ніч не трапилося конфузів, перевіряли, чи добре воно літає. Кольорові прикраси скидали у повітря з одного з міських кафе. А в ніч на 1 січня 2019 року конфетті розпорошать з дахів будівель. Тоді паперових стрічок буде значно більше — понад девʼятсот кілограмів. Щороку на Таймс-Сквер зустрічати новий рік приходять понад 100 тисяч людей.

Британія і Франція погодилися посилено патрулювати Ла-Манш

Велика Британія і Франція домовилися посилити спільне патрулювання і розширити спостереження в Ла-Манші, щоб вирішити проблему потоків мігрантів, які намагаються нелегально дістатися човнами до британських берегів. План спрямований на припинення діяльності організованих злочинних угруповань, що займаються перевезенням нелегальних мігрантів. Він також передбачатиме розʼяснювальну роботу серед мігрантів, щоб пояснити їм усі ризики, що чекають на них у разі спроби перетнути Ла-Манш.

У Венеції планують ввести новий податок для туристів

Влада Венеції готується до введення нового податку для туристів розміром від €2,50 до €5 (залежно від сезону) з відвідувача. Мито передбачене проектом італійського бюджету на 2019 рік, затвердження якого супроводжувалося сильним тиском з боку Брюсселя через підвищені показники дефіциту держскарбниці (2,4% ВВП). Новий збір називається tassa di sbarco, що дослівно означає: податок за можливість зійти на берег.