З феєрверками і світловим шоу. Нова Зеландія першою зустріла Новий 2019 рік

Автор:
Олена Мельник
Дата:

Жителі Нової Зеландії одними з перших у світі зустріли 2019-й рік.

Новий рік настав у країні о 13:00 за київським часом. У столиці Веллінгтоні, найбільшому місті країни Окленді та інших населених пунктах Нової Зеландії в небо запустили феєрверки. Фото й відео шоу показують користувачі соцмереж.


О 15:00 за Києвом 2019-й рік зустріне й найбільше місто Австралії Сідней. Тут у небо запустять найбільший у світі феєрверк. Під час шоу використають рекордну кількість піротехніки, пише AFP. Феєрверки засяють над горизонтом на 12 хвилин. Очікується, що побачити їх збереться понад 1,5 мільйона глядачів.

Жителі Японії й Південної Кореї почнуть святкувати Новий рік о 17:00, за годину — жителі Китаю, Гонконгу і Сінгапуру, а о 19:00 Новий рік настане в Індонезії та Таїланді.

Майже одночасно з Україною зустрічатимуть Новий рік великі міста Європи, де різниця у часі становить лише 1—2 години. Незважаючи на протести «жовтих жилетів», у Парижі на Єлисейських полях також заплановані феєрверки, звукове та світлове шоу. А у Берліні меломани влаштують вечірку на концерті біля Бранденбурзьких воріт. Проте популярна німецька традиція влаштовувати феєрверки цього року заборонена в деяких інших містах з міркувань безпеки.

А ось місто Нью-Йорк у США зустріне Новий рік, коли в Україні вже буде 7:00 1 січня.