Найбільш вражаючі феєрверки Нового року: фаєр-шоу розгорнулося в небі над Лондоном, а в Дубаї засяяв вогнями величезний хмарочос

Автор:
Борис Васильківський
Дата:

Лондон, Дубай і Сідней традиційно славляться найбільш яскравими в світі новорічними феєрверками, і перехід від 2018 до 2019 року не став винятком. Феєрверк на мосту Sydney Harbour Bridge тривав понад 12 хвилин, у столиці Великої Британії грандіозне фаєр-шоу розгорнулося в небі над «Оком Лондона», а найвищий у світі хмарочос «Бурдж-Халіфа» в Дубаї крім феєрверків порадував глядачів ще й вражаючою лазерною підсвіткою.

Сідней: міст у вогні феєрверків

Міст Sydney Harbour Bridge у найбільшому місті Австралії в новорічну ніч порадував понад 1 млн глядачів вражаючим шоу протягом 12 хвилин. Для такого тривалого феєрверку організатори використали понад 8,5 тонн піротехніки — на 500 кг більше, ніж у минулому році, повідомляє SBS News.

Цього року вогняне шоу в небі забарвилося в нові для Сіднея кольори — лаймовий і персиковий. Крім того, запускали феєрверки не тільки з мосту — 800 зарядів були запущені з даху знаменитого Сіднейського оперного театру.

Дубай: феєрверки з хмарочоса з лазерною підсвіткою

У цей Новий рік влада найбільшого міста Обʼєднаних Арабських Еміратів повернулася до традиції влаштовувати не тільки лазер-шоу на даху найвищого хмарочоса світу — «Бурдж-Халіфа», 828 метрів — але і запускати з нього феєрверки, зазначає The Telegraph.

Подивитися на таке шоу зібралися сотні тисяч глядачів, а ціни в навколишніх кафе і на оглядових майданчиках злетіли до небес — наприклад, за столик на чотирьох з видом на хмарочос мережа магазинів сендвічів цього вечора просила 817 доларів.

«Око Лондона» запалило небо над Темзою

Гігантське колесо огляду «Око Лондона» вже традиційно в новорічну ніч служить майданчиком для запуску феєрверків. При цьому заряди запускають як і з барж на Темзі, так і з обода самого «Ока». Запуск феєрверків з висоти 135 метрів дозволяє розфарбувати вогнями більшу частину неба столиці Великої Британії.

Цього року під час вогняного шоу в Лондоні запустили близько 70 тисяч зарядів феєрверків, причому їх сумарна маса склала 8 тонн. Квитки на спеціальні оглядові майданчики на берегах річки придбали близько 100 тисяч чоловік.