Нардеп Рабінович подає до суду на ЦВК через закриття виборчих дільниць у Росії

Автор:
Олена Мельник
Дата:
Нардеп Рабінович подає до суду на ЦВК через закриття виборчих дільниць у Росії

Гонтар Володимир / УНІАН

Депутат Верховної Ради, лідер партії «За життя» Вадим Рабінович подає до суду на Центральну виборчу комісію через те, що вона закрила виборчі дільниці в Росії. Про це нардеп заявив на своїй сторінці у Facebook.

«За різними оцінками, сотні тисяч наших громадян перебувають у Росії. Хто на заробітках, хто з інших причин. І ось влада позбавляє їх права голосу. Це не конституційно і протизаконно. Це частина майбутніх маніпуляцій на виборах. Я подаю до суду на це рішення», — написав Рабінович.

  • Наприкінці грудня 2018 року Центральна виборча комісія внесла зміни до переліку закордонних виборчих дільниць. Зокрема рішенням ЦВК виборчі дільниці з Росії перенесені до посольств України в Грузії, Казахстані та Фінляндії.
  • 31 грудня в Україні стартувала передвиборча кампанія. Документи для реєстрації ЦВК прийматиме з 31 грудня 2018 року до 3 лютого 2019 року. Вести передвиборну агітацію кандидатам дозволяється після офіційної реєстрації і до 00:00 29 березня 2019. Результати виборів мають бути встановлені до 10 квітня 2019 року.