У Саудівській Аравії Netflix заборонили показувати випуск шоу з критикою країни

Автор:
Ольга Матвєєва
Дата:
У Саудівській Аравії Netflix заборонили показувати випуск шоу з критикою країни

Chris McGrath / Getty Images

Сервіс Netflix забрав із доступу в Саудівській Аравії серію одного з шоу, де лунала чітка критика місцевої влади. Про це пише CNBC.

У комедійному шоу Patriot Act ведучий Хасан Мінхадж розкритикував Ер-Ріяд в звʼязку з убивством журналіста Джамаля Хашоггі в саудівському консульстві в Туреччині.

«Саме час переглянути відносини з Саудівською Аравією. Я кажу це як мусульманин і як американець», — заявив він.

У Саудівській Аравії епізод визнали незаконним.

«Ми рішуче підтримуємо свободу творчості в усьому світі та видалили цей епізод в Саудівській Аравії тільки після того, як ми отримали дійсний юридичний запит, і заради дотримання місцевого законодавства», — відзначили в компанії.

Компанія підкреслила, що Саудівська Аравія подала «законний запит» і що реакція Netflix відповідала тому, як працюють інші компанії у США.

Зараз шоу заблоковано в Саудівській Аравії, однак доступно в інших країнах.

  • Колумніст The Washington Post Джамаль Хашоггі зник 2 жовтня, після того як зайшов у генконсульство Саудівської Аравії в Стамбулі.
  • У прокуратурі міста заявили, що журналіста задушили, щойно він увійшов у будівлю, після чого його тіло розчленували та знищили.
  • Пізніше видання The Washington Post написала, що, за інформацією ЦРУ, наказ про вбивство Хашоггі віддав спадкоємний принц Саудівської Аравії Мухаммед бен Салман Аль Сауд.
  • 12 грудня група журналістів, які потрапили у вʼязницю або поплатилися життям за свою роботу, стали «Людиною року» в 2018 за версією журналу Time. Серед них — і Джамаль Хашоггі.