В одній із бригад ЗСУ підтвердили зникнення бійця. Перед цим бойовики заявили, що взяли в полон українського військового

Автор:
Олег Панфілович
Дата:

В 128-ій окремій гірсько-штурмовій бригаді заявили про зникнення військового. Про це повідомлено на сторінці бригади в Facebook.

«В ніч із 28 на 29 грудня 2018 року було виявлено відсутність одного з військовослужбовців нашої бригади. З моменту зникнення були організовані розшукові заходи, які станом на 2.01.19 року не дали результату», — йдеться в повідомленні.

В бригаді також підтвердили, що номер автомата АКС-74У, який показали в інтернеті, справді закріплений за зниклим військовослужбовцем.

За цим фактом військова прокуратура розпочала провадження. «Повідомлення з сайтів російсько-окупаційних військ про нібито проведені наступальні дії з боку підрозділів бригади є фейковими та не відповідають не лише дійсності, а й здоровому глузду взагалі. Роботи щодо пошуку військовослужбовця продовжуються», — повідомили в бригаді.

За повідомленням російського агентства ТАСС, «міліція ДНР» заявила про затримання українського військовослужбовця. «Нашими захисниками узятий в полон один з українських бойовиків, який був кинутий своїми колегами під час панічної втечі. У полоненого лікарі констатували переохолодження, зараз йому надається кваліфікована медична допомога», — заявив «заступник начальника управління народної міліції» ДНР Едуард Басурін.