Гігантський стрибок в освоєнні космосу: китайський зонд сів на зворотному боці Місяця та надіслав фото

Автор:
Ольга Матвєєва
Дата:

Китайський космічний зонд став першим, що приземлився на протилежній стороні Місяця, зробивши гігантський стрибок в освоєнні людиною космосу. Про це пише The Guardian.

Китайське національне космічне управління (CNSA) висадило роботизований зонд Сhangʼe 4 в незвіданому басейні Південного полюса — Айткен, найбільшому, найстарішому і найглибшому кратері на поверхні Місяця.

Офіційне підтвердження посадки прийшло через дві години через державну телекомпанію CCTV, яка повідомила, що апарат приземлився о 10.26 (2.26 за Грінвічем).

Зображення, написане в Twitter англомовною версією системи відеоспостереження, показало перший великий знімок далекої місячної поверхні.

Місія спрямована на детальне вимірювання рельєфу Місяця і мінерального складу. Вважається, що басейн Айткен утворився під час гігантського зіткнення на початках історії Місяця. Внаслідок зіткнення, ймовірно, стався викид матеріалу зсередини Місяця, а це означає, що Сhangʼe 4 може дати нові підказки про те, як утворився природний супутник.