Шабунін: ВККС хоче прибрати експертів з відбору суддів в Антикорупційний суд. Вони сумніваються в доброчесності восьми кандидатів

Автор:
Борис Васильківський
Дата:

В Україні триває відбір суддів Вищого антикорупційного суду. З урахуванням вимог Міжнародного валютного фонду, суддів відбирають із залученням міжнародних експертів. При цьому в Центрі протидії корупції стурбовані тим, що Вища кваліфікаційна комісія суддів хоче обмежити участь громадської ради міжнародних експертів у відборі.

«Громадська рада міжнародних експертів поставила під сумнів 8 кандидатів у антикорсуд — Тішко, Заєць, Мартинов, Голуб, Кулинич, Квятковський, Штульман, Загородній. ГРМЕ перервала трансляцію для обговорення. Експерти вирішать, чи виносити кандидатури на спільне засідання з ВККС», — йдеться в повідомленні ЦПК.

Як повідомив голова правління ЦПК Віталій Шабунін, 4 січня ВККС на своєму засіданні спробує забрати у міжнародних експертів можливість не пропускати недобросовісних кандидатів у Антикорупційний суд. Для цього ВККС збирається змінити власний регламент, вважає Шабунін.