«Шатдаун» в США: понад 10 тис. авіадиспетчерів працюють без зарплати

Автор:
Олег Панфілович
Дата:

Більше 10,5 тис. авіадиспетчерів у США не можуть отримати зарплату через непрацюючий уряд, пише The Washington Post.

Ще 3 тис. спеціалістів з авіабезпеки відправили в неоплачувану відпустку. Президент Національної асоціації авіадиспетчерів Пол Рінальді попередив Конгрес, що диспетчери працюють в системі, в якій «немає місця для помилок».

«Зараз ми просимо наших диспетчерів підтримувати безпеку і ефективність системи без допомоги 3 тис. спеціалістів з безпеки», — написав Рінальді в листі до лідерів Палати представників і Сенату. «Ми б не попросили хірурга виконати операцію без асистентів, і ми не повинні просити авіадиспетчерів продовжувати роботу без допоміжного персоналу», — заявив Рінальді.

У Федеральному управлінні цивільної авіації заявили, що «шатдаун» зупинив більше 6 тис. проектів у сфері безпеки перельотів. «Робітників, які надають технічну експертизу для підтримки щоденних операцій диспетчера, теж відправли в неоплачувану відпустку», — пише видання.

Видання зазначає, що в період свят авіаційна система безпечно перевезла понад 46 млн пасажирів у США. Це вказує на те, що авіадиспетчери продовжують виконувати свої обовʼязки. Як уточнює The Washington Post, зарплату авіадиспетчерам нараховують кожні два тижні, а наступна дата виплати — 14 січня. «Якщо уряд не відновить роботу до 11 січня, просто не залишиться часу для проведення цих виплат», — пише WP.