Перша громада в Рівненській області перейшла з УПЦ МП у Православну церкву України

Автор:
Борис Васильківський
Дата:

Громада Хрестовоздвиженського храму села Деражнє Костопільського району Рівненської області оголосила про перехід з Української православної церкви Московського Патріархату в Православну церкву України. Перехід стався 7 січня після святкової літургії. Про це розповів староста храму Микола Гаврилюк, передає «Радіо Свобода».

«Громада висловила бажання, щоб у нашому селі була створена Українська православна церква. Під час цього церква була вщерть заповнена людьми. Отець Віктор [Чабан] підтримав це рішення і готовий далі служити громаді», — розповів Гаврилюк.

За його словами, за це рішення проголосували понад 300 членів громади, причому не було жодного парафіянина, який би виступив проти. Це перша громада в Рівненській області, яка перейшла з УПЦ (МП) у ПЦУ.

Православна церква України набуде статусу патріархату після обʼєднання з усією УПЦ Московського патріархату і після визнання її автокефалії усім світовим православʼям. Таку думку висловив почесний патріарх Православної церкви України Філарет.