В Європі раптове похолодання виявилося смертельним для 13 осіб

Автор:
Ольга Матвєєва
Дата:
В Європі раптове похолодання виявилося смертельним для 13 осіб

Das Sasha / Unsplash

Як мінімум 13 чоловік загинули в результаті нещасних випадків, повʼязаних з погодою в Європі за останній тиждень, більшість з них від лавин. Про це пише AP.

У Норвегії спроби знайти тіла чотирьох лижників були знову припинені через погану видимість і потужний снігопад. Передбачається, що 29-річна шведка і три фіни віком 29, 32 і 36 років загинули після того, як минулого тижня лавина завширшки 300 метрів накрила долину недалеко від північного міста Тромсе.

У вівторок румунська поліція виявила скрижаніле тіло 67-річного чоловіка на автостоянці в південному місті Слатіна після того, як його дружина повідомила, що він не повернувся з роботи напередодні. Температура в Румунії впала до мінімуму: -24 за Цельсієм.

В Австрії сотні жителів застрягли в своїх будинках через перекриття доріг, а в деяких регіонах відбулися перебої в подачі електроенергії після того, як засніжені дерева пошкодили лінії електропередач.

У понеділок ввечері 11 німецьких туристів були врятовані альпіністами з хатини біля Зальцбурга після того, як вони були завалені снігом і перебували без електрики і їжі з пʼятниці. Інші люди також були вбиті лавинами в Швейцарії, Австрії та Німеччини, і влада попередила, що снігопади збільшують і без того високий ризик нових лавин.

У Нідерландах жвавий аеропорт Амстердама «Схіпхол» попередив про затримки та скасування рейсів у вівторок. Голландський перевізник KLM скасував 159 рейсів в та з європейських напрямків. Скасування рейсів були також зареєстровані у Словаччині.

Північно-західні прибережні райони в Нідерландах постраждали від сильних вітрів і шалених хвиль, і місцева влада перевіряла дамби, щоб переконатися, що вони не пошкоджені.

Водне управління Noorderzijlvest повідомило, що воно відстежувало дайки через уламки, що плавали в морі після того, як 281 судноплавний контейнер впав з вантажного судна під час шторму минулого тижня . Багато з контейнерів все ще перебувають у морі, а деякі зламали, розливши їх вміст.

У вівторок повідомлялося про сильні снігопади та вітри над центральною Скандинавією. Вони перешкоджали зусиллям з відновлення електрики, яка зникла після потужного шторму, що охопив Північну Європу 2 січня.

У Греції школи в Афінах і багатьох прилеглих районах залишалися закритими після того, як у столиці випав сильний снігопад, а температура в деяких частинах середземноморської країни впала значно нижче від нуля. Деякі сільські гірські дороги були закриті.

Десятки біженців, розміщених у наметовому таборі на півночі Греції, протестували проти умов життя, оскільки в деяких районах температура опустилася до -20 градусів за Цельсієм.

  • В Україні протягом двох днів через снігопад на сході, півдні і в центрі країни було ускладнено рух на дорогах. Деякі ділянки доріг і зовсім були паралізовані. В Донецькій і Запорізькій областях з 7 січня обмежили рух на чотирьох державних трасах.