На виставці CES-2019 представлені українські стартапи. Що вони пропонують?

Автор:
Олег Панфілович
Дата:

З 8 січня у Лас-Вегасі триває одна з найбільших у світі виставок споживчої електроніки — Consumer Electronics Show 2019.

Україна має на цій виставці власний павільйон — Ukraine Tech Pavilion, де розмістилися декілька українських стартапів.

Jollylook

Facebook / Jollylook

Це старовинні фотокамери, виготовлені з перероблюваних матеріалів: тільки папір, пари лінз і картридж для миттєвих міні-фотографій. Корпус камери, затвор та отвір виконані з товстого паперу і ламінованого картону. Розробники стверджують, що камера чудово підходить для навчання юних фотографів або як сувенір для тих, хто захоплюється фотографією.

Photon LMS

Facebook / Photon_LMS

У продовження фототеми — модульна фотостудія Photon LMS. Розробка містить блоки, що працюють від 2,7 тис. світлодіодів і керуються зі смартфона чи ПК. Photon LMS дозволяє отримувати фотографії з повним контролем розподілу світла і, за словами розробників, коштує набагато дешевше, ніж повний студійний комплект обладнання.

FunLight

Стартап, що створений як атракціон інтерактивних проекцій для шопінг-молів і розважальних парків. FunLight не вимагає від користувачів спеціального одягу чи будь-якого обладнання. Проектори використовуються для передачі зображень на стіни та підлогу. Завдяки цьому всі користувачі бачать однакове зображення і можуть взаємодіяти як команда. Розробники стверджують, що така гра за жанром близька до квест-кімнати. Гравці повинні знайти підказки та вирішувати головоломки, створюючи власну музику. Протестувати технологію можна в столичному ТРЦ Lavina Mall.

Nuka

Facebook / nuka

Стартап з виготовлення «вічних канцтоварів». Для їхнього створення використовують синтетичний папір. Сторінки практично не піддаються руйнуванню і зберігаються в хмарі за допомогою додатку від Nuka. На них можна писати як оригінальною ручкою від Nuka, так і звичайною.

RAWR

Facebook / RAWR

Стартап, що пропонує IoT-нашийник. Мобільний додаток допомагає контролювати, де перебуває і як себе почуває ваш улюбленець. Гаджет містить шість пристроїв одночасно: GPS і фітнес-трекери, монітор здоров’я, світлодіодне підсвічування, датчик температури і режим вібрації для тренування. Всі дані надсилаються на додаток. Крім того, розробники акцентують увагу на акуратній і легкій конструкції RAWR та її високій міцності й водонепроникності.

Flasty

Facebook / Flasty

Це 3D-принтер, що працює з будь-якими видами продовольчої сировини. За словами розробників, він корисний для всіх, хто зацікавлений у виробництві креативних прикрас, аксесуарів та продуктів. Цільовою аудиторією стартапу є кафе, ресторани, кондитерські фабрики, а також люди, які вирішили відкрити свій міні-бізнес із виготовлення сувенірних солодощів.