Користувачі Twitter просять Ілона Маска пофарбувати його нову ракету, як в коміксі

Автор:
Борис Васильківський
Дата:

Засновник компанії SpaceX Ілон Маск у своєму Twitter показав зібраний тестовий модуль космічного корабля, зазначивши, що «це повинно було стати реальністю».

За його словами, процес збирання тестового модуля завершився 10 січня. Прототип космічного корабля планується запустити у березні—квітні 2019 року за програмою тестових запусків Spacehopper — аналога програми Grasshopper («коник»), за якою тривали випробування ракети Falcon 9.

Також Маск ретвітнув фото і відео, на якому показаний тестовий модуль на фінальних стадіях складання.

У соцмережі одразу вказали на те, що тестовий модуль дуже схожий на ракети, які зображували в науковій фантастиці середини ХХ століття.

Скриншот / Twitter

Посилаючись на зображення покритої блискучими металевими панелями ракету, деякі згадали про серію науково-фантастичних романів Гаррі Гаррісона «Сталевий щур».

Скриншот / Twitter

При цьому багато користувачів Twitter зазначили, що силует тестового модуля нагадує ракету з відомого бельгійського коміксу «Пригоди Тінтіна», і запропонували Маску пофарбувати ракету відповідно — в червоно-білу «шашечку».

Іграшкова версія ракети з коміксу «Пригоди Тінтіна».

Theis Kofoed Hjorth / Wikipedia

Багато користувачів соцмережі зазначили, що пофарбована в такі кольори ракета буде великим подарунком для фанатів коміксу й висловили надію на те, що Маску вдасться домовитися про це з правовласниками.

«Побудуйте ось так, будь ласка, фанатам Тінтіна потрібно, щоб саме ця ракета стала реальністю»

Скриншот / Twitter

Скриншот / Twitter

Скриншот / Twitter

Зазначимо, поки що Маск не відповів на такі пропозиції користувачів. Втім, згідно концепт-артам SpaceX, готовий космічний модуль буде виглядати дещо інакше, ніж тестовий прототип — наприклад, в ньому зʼявляться вікна.

Концепт-арт космічного корабля SpaceX

SpaceX / Flickr