Компанія Ford створила робота у формі людських сідниць і навчила його пітніти

Автор:
Ольга Матвєєва
Дата:

У компанії Ford навчили пітніти робота для випробувань автомобільних крісел. Конструкцію, за формою схожу на людські сідниці, нагрівають до середньої температури тіла, а потім пропускають крізь неї воду. Так перевіряють швидкість зносу автомобільних сидінь при високих температурах. Про це пишуть в блозі компанії.

Для того, щоб оцінити середній термін служби автомобільних крісел, використовують конструкцію під назвою Robutt [від англ. robot — «робот», і butt — «дупа»]. Вона виготовлена у формі людських сідниць і спини. «Робозад» сідає на автомобільне крісло і допомагає оцінити можливий знос. Тепер Robutt оснащений ще і «пітніючим» механізмом.

Випробування тривали три дні, робот сідав на крісло близько 7 500 раз. За статистикою, це приблизно десять років використання автомобіля. Ці випробування проводять, щоб перевірити, наскільки довговічною є оббивка крісел і як швидко вона може пошкодитися при контакті з людським потом.

  • У Лас-Вегасі (США) на виставці електроніки CES (Consumer Electronics Show) компанія Continental представила роботів-курʼєрів, які на безпілотних автомобілях будуть доставляти посилки або замовлення.
  • Південнокорейська компанія Hyundai показала автомобіль на роботизованих ногах, який може пересуватися у важкодоступній місцевості. «Що якщо автомобіль, створений із використанням робототехніки, може рятувати життя під час лих», — сказав виконавчий директор Hyundai Джон Хʼю.