Вночі: Трамп оголосив про початок виведення військ із Сирії, у Гданську напали на мера міста, а в Росії знову вибухнув газ у житловому будинку

Автор:
Олег Панфілович
Дата:

Трамп оголосив про початок виведення військ із Сирії

«Почали давно назріле виведення військ із Сирії, одночасно вражаючи невеликі залишки територіального халіфату ІДІЛ за багатьма напрямками. Будемо атакувати його і в майбутньому, вже з існуючих сусідніх баз, якщо халіфат відновлюватиметься», — написав у Twitter президент Дональд Трамп.

У польському Гданську на концерті намагалися вбити мера міста

Під час святкового концерту Великого оркестру Різдвяної допомоги у Гданську чоловік просто на сцені вдарив ножем мера міста Павла Адамовича. Нападника затримали, це 27-річний житель Гданська, який вже притягувався до кримінальної відповідальності. Повідомляється, що у зловмисника був при собі бейдж із написом «Преса». Адамовича прооперували, він перебуває у важкому стані.

У Росії знову обвалився житловий будинок

У житловому будинку міста Шахти Ростовської області стався вибух на девʼятому поверсі. У результаті загинула одна людина, під завалами можуть знаходитися 6 осіб. Вибух пошкодив дві квартири. Працівникам МНС вдалося врятувати 7 осіб. З будівлі в пункт тимчасового розміщення евакуювали 140 жителів.

США розглядали можливість нанести удари по Ірану

Рада національної безпеки США в минулому році розглядала можливість нанести удари по Ірану, пише The Wall Street Journal.

За інформацією видання, до такого рішення Радбез підштовхнув обстріл багдадського кварталу, в якому перебувають іноземні дипмісії, зокрема посольство США.

Після цього радник президента з національної безпеки Джон Болтон провів серію нарад, щоб обговорити варіанти реакції США на обстріл. Тоді ж Пентагон отримав запит від Радбезу щодо переліку можливих ударів по Ірану і виконав доручення. Видання підкреслило, що неясно, наскільки серйозно у Вашингтоні обмірковували варіант з атаками по іранській території.