У Конгресі хочуть опитати перекладачів, які працювали на зустрічах Трампа з Путіним

Автор:
Олег Панфілович
Дата:
У Конгресі хочуть опитати перекладачів, які працювали на зустрічах Трампа з Путіним

Ralf Hirschberger / picture alliance via Getty Images

Юристи Палати представників Конгресу хочуть опитати перекладачів, які працювали на зустрічах президентів Дональда Трампа та Володимира Путіна, пише ABC News.

До такого рішення юристів підштовхнула стаття The Washington Post, в якій стверджується, що Трамп заборонив перекладачам повідомляти будь-яку інформацію з цих зустрічей. Також Трамп вилучив у них усі робочі записи за результатами зустрічі лідерів США та РФ у липні 2017 року в Гамбурзі.

Як пише ABC News, опитати перекладачів хочуть юристи міжнародного комітету разом із фахівцями розвідувального комітету. Видання додає, що проти цих слухань виступають представники Республіканської партії. У понеділок комітети обговорять можливість таких слухань.

  • За два роки президентства Трамп встиг зустрітися з Путіним пʼять разів.
  • Після зустрічі президентів у Гамбурзі в 2017 році кілька представників адміністрації хотіли дізнатися у перекладачів деталі переговорів, про які не було сказано в офіційних заявах. Тоді й стало відомо про заходи безпеки, які запровадив Трамп.
  • 29 листопада Трамп скасував зустріч із Путіним на полях саміту G20 в Аргентині через захоплення українських моряків у Керченській протоці.
  • Після цього Трамп і Путін не потиснули один одному руки під час церемонії спільного фото перед початком саміту G20 в Буенос-Айресі.